The Imaginarium of Doctor Parnassus - Trailer



Hittade den här trailern idag och kände mig tvungen att lägga ut den. Det är Heath Ledgers sista film och medverkar gör även skådespelare som Johnny Depp, Jude Law och Colin Farrell. Känns som om detta är någonting man måste se. Filmen är regisserad av Terry Gilliam och kommer ut den 16 oktober.

Filmen ska handla om Dr Parnassus som leder ett flygande teatersällskap som är mer än det synes vara tack vara en gammal överenskommelse med Mr Nick, djävulen själv. Priset för detta var dock högt, hans dotter Valentina och för att slippa undan anlitar Dr Parnassus bland annat Tony som kliver in Parnassus parallella drömvärld.

Magneto

Halleluja.. nu kommer ytterligare en "spin off" utav en X-Menkaraktär. Den här gången ska det göras en filmatisering utav Magnetos liv. Titeln är X-Men Origins: Magneto och kommer troligtvis ha premiär 2011. Manuset är skrivet utav Sheldon Turner och David S. Goyer som även kommer att regissera. Han har bland annat tidigare arbetat med flera Batmanfilmer, Blade och Jumper.

Vilka skådespelare som kommer medverka har inte delgivits ännu. Fast troligtvis spelar Ian McKellan med då han har rollen i de tidigare X-Menfilmerna. Sen kommer väl Magneto huvudsakligen spelas av en betydligt yngre skådespelare då filmen ska utspela sig i Magnetos unga år. Filmen kommer vad jag förstått handla om hur Eric Lensherr (Magneto) och Charles Xavier bygger upp sin skola för att hjälpa barn med olika genetiska mutationer.

När vi ändå är inne på X-men kan jag även tillägga att Wolverine 2 har börjat arbetas med på allvar. Verkar som om han ska befinna sig i Japan och slåss mot ninjor och samurajer.


Vincent




Var tvungen att lägga in denna helt fenomenalt underbara film gjord av Tim Burton.
Kan inte säga annat än att jag älskar den!

Vincent får 5 poäng (kortfilm)

Boy A

Regi: John Crowley

Boy A handlar om Jack, en 24-åring som precis släppts fri efter 14 år på en ungdomsanstalt för ett brott han då begick. För att kunna påbörja ett nytt liv och få vara anonym från bland annat pressen får han hjälp av sin mentor, Terry och lyckas bygga upp ett nytt liv och vardag. Bor inackorderad, får jobb och flickvän, men hans förflutnas mardröm förföljer honom och hans dåliga samvete tär.


Detta är en otroligt melodramatisk och realistisk film som berör det brittiska samhället mycket. Under återblickar i filmen får man se det hemska brott som begåtts och trots detta kan man inte låta bli att känna enorm empati för pojken. Det budskap som framträder tydligt i filmen är just hur samhället självt är hindret för rehabiliteringen av brottet. All press och media som påverkar och hur viktigt det egentligen är att ha ett fungerande och stöttande samhälle och människor omkring sig.


Crowley  har gjort filmen något dunkel och enkelt filmad. Är just några delar inom filmproduktionen jag kan sakna, men det finns många bra närbilder och känslomässigt är den perfekt. Skådespelarinsatsen från Andrew Garfield, som spelar Jack, känns otroligt genuin när han gestaltar denna försiktiga, ensamma människa. Han kan med små uttryck får till sina känslomässiga reaktioner underbart  bra. Från att under uppväxten varit helt själv försöker han finna sin väg in i ett sammanhang. Varje steg för honom är så viktigt att ta.
 

Den här filmen berörde mig mycket och jag vill starkt rekommendera er att se den. Sista halvtimmen höjdes den dessutom ännu mer.


Boy A får 4 poäng
(drama)

RSS 2.0