Intolerable cruelty

Regi Joel Coen (2003)


För mig som aldrig varit ett stort fan av romantiska komedier har jag nu hittat en film i helt rätt stil. Denna film handlar om en enormt framgångsrik skilsmässoadvokat spelad av George Clooney. I ren brist på utmaningar tar han sig an ett fall där en lycksökerska (Catherine Zeta-Jones) försöker lura av sin make hela hans förmögenhet. När hon inte lyckas med sin ambition kämpar hon vidare i sin önskan att bli ekonomiskt oberoende.


Coen har regisserat en hel del filmer som jag tycker är underbara och bröderna har ett gott öga för Clooney precis som så många av oss andra. Hans karaktär har en lite kaxig attityd som han spelar felfritt. De små utmärkande dragen Coen gett honom är kanon. Zeta-Jonas är som bäst när hon spelar lite aggressivare roller. Här får man se henne mjukna lite, vilket är på både gott och ont. Tempot i filmen kunde varit något mer energiskt, men kemin mellan karaktärerna är bra. Man har dessutom hittat helt bisarra, underbara bikaraktärer som stärker filmen mycket. Bland annat Billy Bob Thornton som har en charmant roll. Det enda som kan saknas i filmen ibland är känslan i själva scenerna då det kan vara lite hoppigt mellan dem i rent tidsperspektiv.


Detta är en film med svart, fyndig humor precis som jag älskar. Hela filmen är full av snabba, medryckande och underhållande kommentarer. Detta är en film som är mer publiktilltalande än Coens övriga filmer. Vilket märks i att den inte är lika skruvad som flera av de andra filmerna, men den är verkligen sevärd om man vill se en komedi med lite högre klass.



Intolerable cruelty får en 4 poäng (romantisk komedi)

Kommentarer

Kommentera Bjancas inlägg:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Prata på:

Trackback
RSS 2.0